Frits Brouwer nieuwe directeur NDW

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Dr. ir. Frits Brouwer is benoemd in de functie van directeur van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW). Hij volgt op 1 februari Marja van Strien op, die NDW in de afgelopen vijf jaar heeft opgezet.

Frits Brouwer (59) studeerde geodesie aan de Technische Universiteit Delft en op dit moment is hij hoofddirecteur van het KNMI. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij Rijkswaterstaat, het Kadaster en de TU Delft. In zijn loopbaan was hij vaak betrokken bij zaken als datamanagement, innovatieve ICT-oplossingen en hergebruik van overheidsdata, onderwerpen die ook binnen NDW van groot belang zijn.

NDW
Binnen NDW werken 24 overheden intensief samen aan het inwinnen, opslaan en distribueren van verkeersgegevens met als doel een betere bereikbaarheid en verkeersdoorstroming. Partners van NDW zijn: Rijkswaterstaat, alle provincies, alle stadsregio’s en de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Meer informatie: www.ndw.nu.

 
Auteur: Marieke Hut

Frits Brouwer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.