Friezen kunnen eigen vervoersideeën realiseren

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vanaf 3 maart hebben Friezen de kans om hun eigen vervoer te regelen op het platteland. Met de subsidieregeling Bûtenút foarút wil de provincie mensen stimuleren zelf met ideeën voor vervoer te komen.

Die vervoersprojecten zijn bedoeld als aanvulling op het huidige openbaar vervoer. 

 

Alles is mogelijk

Het projectidee kan van alles zijn: een busje, een deelauto in het dorp of elektrische fietsen. Natuurlijk moet het wel aan de voorwaarden voldoen. Zo moet het de vervoersmogelijkheden op het platteland voor iedereen vergroten. En het project moet na drie jaar op eigen benen staan. Er is ook geld voor slimme ICT-oplossingen die de vervoervraag en het aanbod aan elkaar koppelen. Denk aan voorbeelden als www.wehelpen.nl of de app Toogethr. De provincie geeft geen subsidie aan bestaande activiteiten of projecten.

Op is op

De komende twee jaar is €450.000 beschikbaar. Friezen kunnen per project maximaal €100.000 aanvragen. Voor ICT-projecten is dat maximaal €45.000 per project. Voor deze regeling geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Meedoen

Het indienen van een projectidee kan via www.butenutfoarut.nl. Daar staan ook video’s van Friezen die erin geslaagd zijn om zelf een vervoersproject op te zetten. Daarnaast is hier alle informatie over de subsidieregeling te vinden.

 
Auteur: Marieke Hut

De eerste aanvraag is ingediend

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.