Friese jongeren denken mee over concessie-eisen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Johannes Kramer, de nieuwe gedeputeerde voor openbaar vervoer in Friesland, lanceerde de campagne ‘Mijn ideale bus’. Via een website kunnen Friese jongeren tot 19 mei ideeën aanleveren voor beter busvervoer in de provincie. De ideeën worden meegenomen bij de voorbereidingen voor de nieuwe busconcessie die in 2012 wordt aanbesteed.

Het idee voor de campagne is ontstaan bij het jongerenplatform Jonge Friezen Foarút (JFF). Dit platform ontstond in de discussie over krimp in Friesland. JFF zet zich in om jong talent in Fryslân te houden. JFF heeft aan 450 Friese jongeren gevraagd wat zij nodig hebben om in Fryslân te kunnen blijven. Een van de uitkomsten is dat ze openbaar vervoer willen dat beter afgestemd is op jongeren. De provincie heeft dit initiatief opgepakt en vraagt jongeren via de website mijnidealebus.nl hoe het ov verbeterd kan worden. Jongeren kunnen in drie stappen aangeven hoe hun ideale bus en ideale route eruit zien.

 

Aanbesteding

De ideeën neemt de provincie mee in het aanbestedingstraject van de concessie Noord- en

Zuidwest-Fryslân en de stad Leeuwarden. Dit gaat eind mei 2011 van start. Medio 2012

wordt duidelijk welke vervoerder het busvervoer in deze regio's mag verzorgen.

 

Meer informatie: www.mijnidealebus.nl

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Gedeputeerde Kramer vroeg studente Melissa om als eerste haar mening te geven. Haar top-3 was wifi, een bus die vaker rijdt en stopcontacten in de bus

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.