Frank Kaalberg, Witteveen+Bos is Constructeur van het Jaar

dinsdag 2 juni 2015
timer 2 min

Op de Constructeursdag op 1 juni 2015 is ir. Frank Kaalberg van advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos verkozen tot Constructeur van het Jaar. De jury roemt Kaalberg om zijn deskundigheid in projecten als de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, de Sluiskiltunnel in Terneuzen en de Oosterweelverbinding in Antwerpen. Kaalberg draagt - samen met co-winnaar Maurice Hermens van RoyalHaskoningDHV - een jaar lang deze eretitel.

De Constructeur van het Jaar is een ambassadeur voor zijn vak die laat zien hoe hij eigentijdse en verantwoorde ontwerpen maakt. Na afronding van zijn studie Civil Engineering aan de TU Delft startte Kaalberg zijn loopbaan als constructeur. Vanaf 1993 werkt hij bij Witteveen+Bos, eerst als constructeur en inmiddels als tunnelontwerpmanager en hoofd van de product-marktcombinatie Ondergrondse infrastructuur.

 

De afgelopen jaren werkte hij aan spraakmakende projecten waaronder de Oosterweelverbinding bij Antwerpen die door Kaalberg ‘een ondergronds Prins Clausplein’ wordt genoemd: een netwerk van gestapelde tunnels onder de havens en het Albertkanaal om de ring van Antwerpen te sluiten. Naast zijn werk voor Witteveen+Bos heeft Kaalberg zitting in de toetsingscommissie voor Register Constructeurs.

 

De verkiezing van Constructeur van het Jaar vond plaats tijdens de Constructeursdag, georganiseerd door de Betonvereniging, Bouwen met Staal, VNconstructeurs en YouCon. Ruim 300 constructeurs ontmoetten elkaar gisteren in Soesterberg voor een expositie, lezingen en debatten. Daarnaast zijn nieuwe Register Constructeurs benoemd en was er de verkiezing voor Constructeur van het Jaar en aanstormend talent van het jaar.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.