Fontys ICT-studenten ontwikkelen mobiliteitsapp in Birmingham

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Op
Op 17 reizen vier studenten van Fontys Hogeschool ICT uit Eindhoven naar Birmingham om daar een ‘Hackweekend’ bij te wonen. Zij worden afgevaardigd door de gemeente Roermond in het kader van INVOLVE, een Europees project dat gericht is op kennisuitwisseling over mobiliteitsmanagement in een publiek-private samenwerking.

Tijdens het Hackweekend wordt door verschillende teams een smartphone-app ontwikkeld. Deze app moet bijdragen aan een beter gebruik van alternatieve vervoerswijzen. Het team dat de beste app heeft ontwikkeld wint de mogelijkheid om deze verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het team ontvangt daarbij professionele ondersteuning van een bedrijf uit Engeland.

Studenten
De vier studenten aan de opleiding HBO-ICT in Eindhoven zijn allen derdejaars studenten en volgen de studieroutes ICT & Media Design, ICT & Software Engineering en ICT & Smart Mobile. Samen brengen zij kennis mee uit diverse disciplines van het vakgebied ICT.

Organisatoren
De gemeente Roermond neemt deel aan INVOLVE. Eén van de partners in INVOLVE is CENTRO, de vervoersautoriteit van de British West Midland gevestigd in Birmingham. Het Hackweekend wordt door CENTRO georganiseerd als één van hun bijdragen aan het INVOLVE project. CENTRO heeft de andere INVOLVE-partners gevraagd deelnemers aan het Hackweekend af te vaardigen.

Roermond heeft Fontys Hogeschool ICT benaderd met de vraag of er onder hun ICT-studenten belangstelling bestaat om aan het Hackweekend deel te nemen.  De vier bovengenoemde studenten hebben zich als vrijwilliger gemeld. Het project INVOLVE wordt mede gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG IVC programma

.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.