Flinke uitbreiding Amsterdamse oplaadpunten

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het aantal elektrische auto's in Amsterdam blijft groeien. In 2015 zijn dit er waarschijnlijk al 6.000, wat een goede oplaadinfrastructuur onontbeerlijk maakt. De hoofdstad heeft dan ook besloten het aantal oplaadpunten flink uit te breiden.  

Het huidige oplaadnetwerk wordt uitgebreid met 1.000 oplaadpunten. In 2015 moet zo 2.000 oplaadpunten beschikbaar zijn in de openbare ruimte, zodat alle elektrische auto's kunnen blijven laden. Momenteel zijn er zo'n 650 oplaadpunten in Amsterdam, het duizendste oplaadpunt wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014 geplaatst.

Steeds meer elektrische rijders
In enkele jaren is het aantal elektrische rijders in Amsterdam gestegen naar 1.100, met zo'n 1.500 unieke gebruikers van het oplaadnetwerk per maand. Met de uitbreiding van het aantal openbare oplaadpunten kan Amsterdam deze groei aan en zorgen voor een efficiënt oplaadnetwerk. De plaatsing van deze oplaadpunten blijft op verzoek van nieuwe elektrische rijders op die plekken waar het aandeel elektrische auto's daadwerkelijk stijgt.

Data continu monitoren
Met de data die de oplaadpunten genereren houdt Amsterdam het laadgedrag in de gaten. Zo kan bij een hoge bezettingsgraad bijvoorbeeld een extra punt nodig zijn. Uit de huidige gegevens blijkt dat tussen de 80.000 en 100.000 kilowatturen per maand wordt geladen, wat staat voor zo'n 500.000 schone kilometers per maand.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.