Flevoland dicht gaten in fietsknooppuntnetwerk

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Aansluitende fietsknooppuntnetwerken, daar streeft de provincie Flevoland naar. De gemeenten Lelystad, Dronten en Zeewolde ontvangen een bijdrage van € 275.990,-  om de laatste gaten in het landelijk netwerk te dichten.

Om de fietsroutes in Flevoland extra aantrekkelijk te maken is het geld ook bedoeld voor de bouw van een uitkijktoren, een vogelkijkhut en de aankleding van het uitkijkpunt Horsterberg. Daarnaast komt er een rustpunt in Het Torenbosje in Dronten.

Fiets is populair
De fietsknooppuntnetwerken zijn populair bij fietsend Nederland. Bijna 90% van de Nederlanders stapt wel eens voor zijn plezier op de fiets en een kwart van alle Nederlanders maakt daarbij gebruik van de fietsknooppunten.

Bijdragen gemeenten
Van de totale projectkosten van € 551.980 draagt de provincie Flevoland € 275.990 bij. De kosten worden daarnaast betaald door de gemeenten Lelystad, Dronten en Zeewolde. Provinciale Staten moet de bijdrage nog wel bekrachtigen – dit staat in februari op de agenda.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.