Fiscaal bedrijfsvoordeel blijft investeringen in schone voertuigen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de Milieulijst 2015 gepubliceerd in de Staatscourant. Op deze lijst staan alle milieu-investeringen die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil).

MIA en Vamil zijn fiscale stimuleringsregelingen van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Financiën. Bedrijven die investeren in technieken die op de Milieulijst staan, kunnen tot 36 procent van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Ieder jaar past de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de Milieulijst aan de nieuwe ontwikkelingen aan.

Milieuvriendelijk rijden gehandhaafd
Investeren in elektrische en hybride auto’s wordt ook in 2015 fiscaal ondersteund. Daarvoor hanteren de regelingen net als in 2014 een maximumbedrag per auto. Hybride auto’s met dieselmotoren komen niet meer in aanmerking, omdat die nog te veel schadelijke stoffen uitstoten.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in de brochure Milieulijst 2015. Binnenkort is de digitale zoekfunctie bijgewerkt en zoekt u makkelijk online in de milieulijst. Houd hiervoor de pagina www.rvo.nl/miavamil in de gaten.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.