Filmpje: zelfrijdende bus op NVC 2016

dinsdag 15 november 2016
timer 1 min

Direct na de pilot van de Easymile in Appelscha, bezocht de zelfrijdende bus het NVC-congres 2016 in Zwolle. Geïnteresseerden konden een rondje meerijden onder begeleiding van programmeur Vasileios Karavidas.

Volgens Karavidas is vooral de reactiesnelheid van de zelfrijdende bus een groot voordeel. Als de sensor een beweging detecteert, stopt de kar op één meter afstand. Zie ook het filmpje, dat hoofdredacteur Nettie Bakker maakte.

Bekijk hier het filmpje.

Intentieovereenkomst

Nadat het busje een pilot draaide in Appelscha, onderdeel van gemeente Ooststellingwerf, zijn de busjes nu terug in Frankrijk. De gemeente Ooststellingwerf en provincies Drenthe, Friesland en Groningen tekenden de intentieovereenkomst Autonoom Vervoer. Daarin staat dat zij de komende jaren zelfrijdend vervoer willen inzetten voor concrete vervoersvragen. “

Het is best mogelijk dat in 2017 en 2018 meer van dit soort projecten worden uitgevoerd, maar dan meer met een structureel karakter en meer functioneel om een vervoersvraag in te vullen”, aldus Hendrik Jellema, verkeerskundige van provincie Friesland.

 
Auteur: Else Adriaans

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.