Filezwaarte groeit in juli door lange files in Zuid Nederland

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De afgelopen maand juli stonden er veel meer files dan in juli 2013, meldt de ANWB Verkeersinformatie. De filezwaarte  -lengte keer duur van de file-  steeg met 35 procent. De grootste toename was er in het zuiden van het land. Het midden van het land en de regio Amsterdam staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Verklaringen voor deze toename ziet de Verkeersinformatie in een aantal oorzaken. Zo zijn de langere files in het zuiden deels te verklaren doordat de zomervakantie voor de scholen in de regio Zuid in 2013 al in juni begon. Dit jaar was dat pas op 12 juli. Ook stonden er vrijwel dagelijks files op de A2 bij Maastricht door vakantieverkeer maar ook vanwege werkzaamheden. Rijkswaterstaat werkt aan een betere doorstroming op dit knelpunt.  Er wordt onder meer een tunnel gebouwd. In 2016 zijn de werkzaamheden afgerond.

De drukste dag was dinsdag 8 juli. Zowel in de ochtend- als avondspits stond er bijna 300 kilometer file door regen en ongelukken.

Hevige hoosbuien hebben het verkeer maandag 28 juli flinke overlast bezorgd. Zo was bij Amsterdam de ringweg A10-West urenlang in beide richtingen dicht. Ook de regio Rotterdam werd behoorlijk getroffen. Daar kwam het verkeer op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam moeizaam vooruit. In het oosten van Nederland liep het vast op de A12 bij Arnhem.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.