FileWekker app moet Amsterdam beter bereikbaar maken

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Met een app de bereikbaarheid van Amsterdam verbeteren, daar moet de ‘FileWekker’ voor zorgen. Deze app geeft filerijders automatisch een signaal wanneer de gebruikelijke route filevrij is.

De app werd geïntroduceerd door de Taskforce Ontspits, een initiatief van overheden en het bedrijfsleven in de metropoolregio Amsterdam. De Taskforce wil hiermee autoforenzen die in staat zijn om flexibel te werken, aanzetten om files te mijden en zo bij te dragen aan de bereikbaarheid van de metropoolregio Amsterdam.

Herfstvakantie-effect

Dagelijks staan ruim 190.000 werknemers tijdens de spits in de file in de metropoolregio Amsterdam. Wanneer minimaal 10.000 mensen dagelijks de file mijden, zal de bereikbaarheid van de regio significant verbeteren. Met de app wil de Taskforce een stap zetten in de richting van het ‘herfstvakantie-effect’.

De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android op www.FileWekker.com

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.