FietsVeiligeRem winnaar publieksprijs Blijf Veilig Mobiel Fiets

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De FietsVeiligeRem heeft de publieksprijs gewonnen van de Blijf Veilig Mobiel Fiets ideeënprijsvraag, georganiseerd door de Fietsersbond.

Dit geregistreerde idee van Gert van Os, met slechts één remhendel, verkort de remweg van de fiets omdat de remkracht wordt verdeeld over het voor- en achterwiel van de fiets. Daardoor blokkeren de wielen minder snel en zijn valpartijen te voorkomen. Bij een noodstop staat de fietser ook sneller stil. Bij een snelheid van 18 km/u kan dit tot wel 7,5 meter schelen op de remweg.

 

Eind februari konden bezoekers van de Fiets- en Wandelbeurs in de stand van de Fietsersbond hun stem uitbrengen op de genomineerde ontwerpen.

 

Ideeënprijsvraag

De ideeënprijsvraag Blijf Veilig Mobiel Fiets werd door de Fietsersbond georganiseerd in opdracht van het samenwerkingsverband van verkeers- en ouderenorganisaties Blijf Veilig Mobiel. Doel was om nieuwe ideeën te ontwikkelen zodat het voor senioren veiliger en aantrekkelijker wordt om te fietsen. Het gaat hierbij om verbeteringen aan de fiets zelf. Daarnaast is de prijsvraag ook bedoeld als stimulans voor de fietsfabrikanten om bij het ontwikkelen van nieuwe fietsen meer aandacht te besteden aan deze groeiende doelgroep.

 
Auteur: Joske van Lith

De FietsVeiligeRem heeft de publieksprijs gewonnen van de Blijf Veilig Mobiel Fiets ideeënprijsvraag, deze was georganiseerd om ouderen langer en veiliger te laten fietsen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.