Fietssteden zetten fiets in het zonnetje

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De fiets staat zaterdag 12 april centraal in de steden Eindhoven, Enschede en Zwolle. Dan vinden in die drie - voor de titel Fietsstad 2014 genomineerde - steden fietsfeestjes plaats.

De feestjes zijn georganiseerd door de Fietsersbond en de gemeente en bedoeld om het fietsen in de drie steden te promoten.

Eindhoven
Eindhoven viert feest van 11 tot 17 uur in de Philips Fruittuin. Er zijn fietsactiviteiten voor jong en oud. De Fietsersbond staat er met de CityTrip, een fiets op de plaats waarop je door een virtueel landschap fietst. Verder zijn er onder andere fietsparcourtjes voor kinderen en zijn er een BMX demo en workshop en kunnen bak- en elektrische fietsen worden getest. Op de vertical bike kunnen mensen kijken wie het snelst 12 meter de lucht in kan fietsen. Op het feest wordt ook het vernieuwde Rondje Eindhoven uitgegeven.

Zwolle
Het Zwolse Fietsfeest is van 11.00 tot 15.30 uur op het Grote Kerkplein. Speciaal voor Zwolle Fietst! zijn vanaf 12 april drie toeristische fietsroutes te downloaden op de website www.zwolle.nl/fiets. Er zijn stunts door professionele BMX fietsers, een Hoge Bi wedstrijd en er is een ‘pumptrack clinic’, waarbij kinderen onder begeleiding van stuntfietsers mogen oefenen op het fietsvaardigheidsparcours. Bezoekers kunnen ook speeddaten in de speciale fietstaxi. Verder bieden Welzorg en de Fietsersbond de mogelijkheid een aantal driewielfietsen uit te proberen en/of een deel van de route met de Fun2Go duofiets te rijden. Lees meer op de site van de gemeente.

Enschede
Ook Enschede viert feest. Op de Oude Markt, van 10.30 tot 16.00 uur, wordt onder meer een Fotoshoot gehouden. Verder zijn er wielertrainingen, fietsmodeshows, spinning clinics en een testparcours voor e-bikes.

Almere en Velsen
In de andere twee steden die genomineerd zijn worden ook leuke dingen voor fietsers georganiseerd. In Almere wordt op 12 april een zangfietspad geopend. Op 19 april is in de stad een Electric2Wieler-event. In de gemeente Velsen vindt op 19 april een fietsfeestje plaats. Meer informatie staat op de site van de Fietsersbond.

Fietsstad
De fietsfeestjes zijn onderdeel van de verkiezing Fietsstad 2014. Slecht wegdek, verkeerd geplaatste paaltjes, lang op rood staande verkeerslichten, spoorwegovergangen of kruisingen waar je altijd moet wachten. Fietsers komen elke dag heel wat hindernissen tegen. Daarom gaat de Fietsersbond op  zoek naar de Fietsstad die het meeste doet om deze hindernissen voor fietsers op te lossen. Begin mei wordt de winnaar van Fietsstad 2014 bekend gemaakt.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.