Fietsroute verbindt woon- en werkgebieden in Venlo

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Met de Greenport Bike Way, een hoogwaardige snelfietsroute, de bereikbaarheid verbeteren tussen Venlo en Horst-Sevenum. Dat willen de provincie Limburg, de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas, Greenport Venlo, het Regionaal Mobiliteitsoverleg Venray -Venlo, de Floriade 2012 en de Fietsersbond bereiken via een bijdrage van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het ministerie heeft in totaal 21 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van snelfietsroutes.

Met de Greenport Bike Way is een bedrag tussen de 5,5 en 6,5 miljoen euro gemoeid. De uitvoering van de route staat gepland in 2011 en zal drie tot vier jaar duren.

Het doel van de Greenport Bike Way is het verbinden van de woongebieden met de werkvoorzieningen in het noordwesten van Venlo. De route start bij het station Blerick. Vanaf dit station splitst de snelfietsroute zich in een zuid-westelijke deel (circa 12 kilometer) en een noord-oostelijke deel (circa 15 kilometer). De route gaat hiermee door en om de Tradeports richting station Horst-Sevenum.

Ter voorbereiding op deze hoogwaardige fietsroutes zijn en worden de fietsenstallingen bij de stations in Blerick en Venlo fors uitgebreid. Bij station Horst-Sevenum wordt dit jaar een OV-fietsuitgiftepunt gerealiseerd door OV Fiets BV in opdracht van de provincie Limburg.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft een bedrag van 21 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van snelfietsroutes in Nederland. Of de regio Venlo kans maakt op een rijkssubsidie zal in februari - maart van dit jaar bekend worden gemaakt. Een eventuele subsidieaanvraag moet uiterlijk 15 augustus zijn ingediend.

 

Via de Greenport Bike Way kunnen veel Venloers in de toekomst makkelijk op de fiets naar hun werk

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.