Fietsroute aantrekkelijker door ideeënprijsvraag

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Om de 15,8 kilometer lange snelfietsroute Arnhem-Nijmegen aantrekkelijker te maken organiseerden de Stadsregio Arnhem Nijmegen samen met de Fietsersbond de ideeënprijsvraag RijnWaalpad. 85 inzendingen leverden een schat aan innovatieve ideeën op die de fietsverbinding tussen Arnhem en Nijmegen aantrekkelijker maken.

Het RijnWaalpad is de verbeterde fietsverbinding tussen Arnhem en Nijmegen, die 2012 klaar zal zijn. De kosten voor de 15,8 kilometer lange route bedragen ongeveer 17 miljoen euro. Om het RijnWaalpad een kwalitatieve impuls te geven, wordt er gezocht naar innovatieve ideeën. De ideeënprijsvraag, is een van de middelen om die ideeën te genereren.

 

Winnaar

De eerste prijs in de ideeënprijsvraag RijnWaalpad ging naar het Nijmeegse bureau Mooredesign. Het ontwerp combineert luwteschermen, een landmark halverwege het traject, een speciale app en een community MijnRijnWaalpad.nl. 

 

Social media

Voor de uitvoering van innovatieve ideeën - niet per definitie de winnende ontwerpen -, is 1 miljoen euro beschikbaar is. Veel inzenders van de 85 ontwerpen zochten de innovatie in sociale media.

 

Meer informatie

De 85 ontwerpen zijn (binnenkort) te bekijken op www.rijnwaalpad.nl

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.