Fietsprofessional 2016: Janine Hogendoorn- Ring-Ring®

donderdag 2 juni 2016
timer 2 min
Ja
Janine Hogendoorn van Ring-Ring® is op 1 juni tijdens het pre Nationaal Fietscongres verkozen tot Fietsprofessional van het Jaar 2016 noemen. Zij werd naast Sjors van Duren ( provincie Gelderland) en Hugo van der Steenhoven (voorheen Fietsersbond) uit een internetstemming verkozen. Op het Nationaal Fietsdiner, reikte Prof. Ruth Oldenziel de prijs uit aan Hogendoorn. Oldenziel presenteerde tevens haar boek ‘Cycling Cities en een groep Brabantse fietsexperts kwam ’s middags op de racefiets aan in Groningen.

In totaal hebben meer dan 1500 fietsliefhebbers hun stem uitgebracht voor de Fietsprofessional van het jaar. In de Top 3 zaten - naast Janine Hogendoorn - Hugo van der Steenhoven en Sjors van Duren. Winnares Hogendoorn zet zich vol passie in met haar dienst Ring-Ring® die het gebruik van de fiets stimuleert door aan Fkm’s (fietskilometers) regelrechte voordelen te koppelen. En wel vanuit vier partijen: ondernemers, werkgevers, steden en zorgverzekeraars. ‘Fietsers zijn goud waard!’, is het credo van de Fietsprofessional van het Jaar.

Nationaal Fietsdiner in het Pakhuis
De sfeer zat er goed in vanavond tijdens het Nationaal Fietsdiner, de eerste van een nieuwe traditie. Groningse wethouder Paul de Rook sprintte tijdens de pauze van de Raadsvergadering naar het Pakhuis om alle fietsprofessionals van harte welkom te heten. Dagvoorzitter Üthe Lehman zette de 'fanaten uit Brabant' nog even in het zonnetje; zij zijn vanuit Brabant naar Groningen gefietst. En met reden: zij vestigen graag de aandacht op Brabant, want volgend jaar wordt het Nationaal Fietscongres in Tilburg georganiseerd.

Prof. dr. Ruth Oldenziel gaf haar toehoorders 'food for thought': "Nederland is niet trots op de fiets en dat is erg." Ook vertelde ze vol passie over het boek 'Cycling Cities', dat na 20 jaar opnieuw is uitgegeven.

Lees meer over het precongres in de nieuwsbrief van Verkeer in Beeld

vlnr: Janine Hogendoorn, Sjors van Duren en Hugo van der Steenhoven. Van deze drie genomineerden voor de titel Fietsprofessional 2016 ontving Hogendoorn de meeste internetstemmen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.