Fietsparkeeroplossingen stimuleren fietsgebruik

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het is voor een gemeente van belang goede fietsparkeersystemen te plaatsen zodat inwoners gestimuleerd kunnen worden de fiets te nemen en zij hun fiets veilig en zonder overlast kunnen parkeren. Een manier om hinder te voorkomen is verlagen van de parkeerdruk.

Om in de groeiende vraag naar fietsparkeersystemen tegemoet te komen heeft VelopA-Citystyle twee nieuwe fietsparkeersystemen ontwikkeld. Deze twee systemen bieden plaats aan meerdere fietsen en kunnen het fietsgebruik stimuleren. De nieuwe fietsparkeersystemen Connect+ en Fourchet+ spelen hierop in. Het ontwerp van Connect+ zorgt ervoor dat fietsen netjes, snel en veilig geparkeerd kunnen worden en dat ophoping van zwerfafval rondom het hek niet mogelijk is.

Bewaakt en onbewaakt 

De Fourchet+ is een fietsparkeersysteem waarbij de voorvork van de fiets tegen het rek leunt. Dit systeem is voorzien van aanbindogen en voldoet aan de criteria voor FietsParKeur voor bewaakte ruimtes. Het fietsenrek is ook leverbaar met een extra aanbindbeugel, zodat het ook voldoet aan de criteria voor FietsParKeur voor onbewaakte stallingen. Alle uitvoeringen voldoen ook aan de maatvoering.

FietsParKeur 

De stichting FietsParKeur bevordert sinds 1999 de goede fietsparkeervoorzieningen (fietsenrekken, fietsenstallingen et cetera). De kwaliteitseisen van FietsParKeur staan in een Normstellend Document. Het bestuur van de stichting bestaat uit vertegenwoordigers van de Fietserbond en de de sectie Fietsparkeervoorzieningen van de Vereniging Straatmeubilair. De stichting heeft een onafhankelijke voorzitter.

Overzicht van fietsparkeersystemen met FietsParKeur.

Normstellend document van FietsParkeur.

 
Auteur: Eveline Korving

Goede fietsparkeeroplossingen kunnen het fietsgebruik stimuleren.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.