Fietspad moet Twentse stadsranden opknappen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Een rondje van aantrekkelijke fiets- en wandelroutes  door de stadsranden van het stedelijk gebied in Twente is een van de eerste onderdelen van het uitvoeringsprogramma Stadsranden van de regio Twente. Dankzij de recreatieve routes wil men de stadsranden aantrekkelijker maken voor de stedeling die wil recreëren en hoopt men dat de nieuwe routes aanleiding zijn voor kleinschalige economische activiteiten als een theetuin of een camping. 

Op 13 juni werden de eerste meters van een fietspad aan de Oude Bieffel in Borne aangelegd. Dat fietspad is een ontbrekende schakel van een rondje rond Borne. Zo zullen er de komende tijd rond alle vijf de Twentse steden (Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal) meer ontbrekende schakels worden aangelegd. Het rondje Enschede diende als voorbeeld voor de recreatieve routes rond de vijf Twentse steden, vertelt projectleider Peter van Gessel. Deze 52 kilometer lange fiets- en wandelroute rond Enschede en Boekelo is een groot succes. Het wordt veel gebruikt en de middenstad en horeca langs het rondje profiteren.

Tegengaan verrommeling

De aanleg van routes is een onderdeel van het uitvoeringprogramma Stadsranden, waaraan de provincie Overijssel 500.000 euro bijdraagt en de steden 500.000 euro. Doel daarvan is de randen van het stedelijk gebied een kwalitatieve impuls te geven. Naast de recreatieve routes wordt er geïnvesteerd in groengebied tussen stad en landelijke gebied en economische impulsen. Van Gessel: ‘Het programma is vooral ruimtelijk ingestoken, het gaat om het tegengaan van verrommeling, maar daarnaast heeft het ook een sociale component. Zo bieden de recreatieve routes mogelijkheden om te bewegen.’

 
Auteur: Karin Broer

Foto: ANWB/AVD

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.