Fietspad Krimpenerwaard - Lopikerwaard geopend

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het 4 kilometer lange nieuwe fietspad tussen de Krimpenerwaard en Lopikerwaard is op 16 mei geopend. De openstelling van dit gedeelte is met name voor de verkeersveiligheid voor fietsers een enorme verbetering.  Zij moesten voorheen namelijk gebruik maken van de druk bereden Westvlisterdijk.

Voor de fietsverbinding tussen de Krimpener- en Lopikerwaard heeft de provincie Zuid-Holland samengewerkt met de gemeente Vlist en Staatsbosbeheer. Hiermee is een unieke fietsverbinding gerealiseerd door de polders Groot Keulevaart en de Hooge Boezem, waardoor recreatieve fietsers de eeuwenoude houtkaden, polderbosjes, de Molenvliet en de Benschopper Boezem kunnen verkennen. Met dit project is ook 14 hectare nieuwe natuur aangelegd, onder meer door natuurlijke oevers en poelen.

Samenwerking
De provincie Zuid-Holland was verantwoordelijk voor de financiering en coördinatie van de nieuwe fietspaden. De fietspaden zijn aangelegd door de provincie en door Staatsbosbeheer. Bij de voorbereidingen en het ontwerp is Stichting Het Zuid-Hollands Landschap betrokken. De stichting heeft ook een gedeelte van de grond voor het fietspad ter beschikking gesteld. De gemeente Vlist zorgt voor het beheer en onderhoud van het nieuwe fietspad en  Staatsbosbeheer beheert de natuur langs het fietspad.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

‘Op het nieuwe fietspad kun je comfortabel de mooie polders in dit gebied verkennen. Bovendien is de route langs de Oostvlisterdijk en door de Hooge Boezem voor schoolgaande kinderen een stuk veiliger geworden’, aldus Harold Koster van de provincie...

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.