Fietsersbond start campagne Ik Val Op!

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Fietsersbond startte op 20 oktober de fietsverlichtingscampagne Ik Val Op! Op station Leiden Centraal zijn als stunt in een automatiek fietslampjes te koop voor 1 euro. Fietslampjes uit de muur dus.

Dit is één van de acties van de Fietsersbond om het gebruik van fietsverlichting onder jongeren te vergroten. Fietslampjes zouden volgens de Fietsersbond op meer plekken zo gemakkelijk verkrijgbaar moeten zijn zoals op scholen, in de horeca en op stations. Uit onderzoek blijkt dat vooral jongeren nog te vaak zonder licht fietsen. De fietsverlichtingscampagne richt zich daarom speciaal op deze groep.

Reparatieacties
Tijdens de campagne zijn er op veel plaatsen gratis fietsverlichting reparatieacties:
* In diverse studentensteden organiseert BOVAG een nachtelijke reparatieactie (Utrecht, Nijmegen, Leeuwarden en Maastricht)
* In meer dan 40 gemeenten houdt de Fietsersbond reparatieacties.

Samenwerking
De campagne wordt uitgevoerd door de Fietsersbond in samenwerking met BOVAG, Profile Fietsenvakhandel en de Regionale en Provinciale Organen voor Verkeersveiligheid. De campagne wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Actieperiode
De campagne loopt tot eind december

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Fietslampjes uit de automaat (Foto: Fietsersbond)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.