Fietsersbond op jacht naar fietswrakken

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Fietsersbond krijgt veel klachten over fietswrakken in de stalling. Daarom wil de Fietsersbond samen met vrijwilligers in één weekend in het hele land deze fietswrakken van een label voorzien.

Op dit label staat de vraag of de fiets nog in gebruik is. De Fietsersbond hoopt met deze actie ruimte te maken voor fietsen die wél gebruikt worden. De acties zijn op 21 en 22 maart in het kader van de landelijke vrijwilligersdagen van NLdoet. Vrijwilligers die mee willen helpen, kunnen op www.fietsersbond.nl/nldoet informatie vinden en zich opgeven.

De locaties worden doorgegeven aan de gemeente via een speciale app van het meldpunt van de Fietsersbond. De bond heeft contact met de gemeenten waar de acties worden gehouden. Gemeenten kunnen de gelabelde fietsen later beoordelen en eventueel weghalen.

 
Auteur: Marieke Hut

Weesfietsen in Amsterdam

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.