Fietsersbond krijgt veel klachten over onbegaanbare fietspaden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Bi
Bij het meldpunt van de Fietsersbond komen veel klachten binnen over onbegaanbare fietspaden. Vooral uit Den Haag komen veel klachten, daar zijn veel fietspaden niet sneeuwvrij gemaakt. Ook uit Zaandam, Schiedam, Gouda en Utrecht komen veel klachten.

De Fietsersbond constateert dat er grote verschillen zijn in de gemeentelijke aanpak om de sneeuw op fietspaden te bestrijden. Sneeuw op fietspaden is vrij eenvoudig te bestrijden door de inzet van schuif- en borstelwagens. Met pekel is de sneeuw op fietspaden minder goed te bestrijden, omdat dit te weinig wordt ingereden. De landelijke aanbeveling is om sneeuwpaden zo lang mogelijk sneeuwvrij te houden en zo snel mogelijk sneeuwvrij te maken. Als de sneeuw blijft liggen is deze moeilijker te verwijderen. De Fietsersbond constateert dat veel gemeenten hierin slagen, zoals de gemeente Eindhoven.

 

Gemeenten kunnen aansprakelijk worden gesteld voor inadequate gladheidsbestrijding op grond van Burgerlijk Wetboek 6:162 als fietsers schade hebben geleden door een val.

 

De Fietsersbond roept fietsers op problemen door te geven via de site www.fietsersbond.nl/meldpunt en vraagt gemeenten zo snel mogelijk de sneeuw van de fietsroutes te verwijderen zodat ijsvorming wordt voorkomen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.