Fietsersbond en politici testen Gelderse fietsroutes

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

‘Ervaar Ede op de fiets’.  Dat is precies wat leden van de Fietsersbond, lokale politici en vertegenwoordigers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) vrijdag 27 september doen. Geen makkelijke opgave, want ze moeten een doos eieren heel zien te houden …

Doel van de tocht is een inventarisatie van een aantal veilige en onveilige plekken in de gemeente. 

Eierenproef
De Fietsersbond heeft een tocht uitgezet langs belangrijke fietsroutes. Van vrijwel alle politieke partijen fietsen raadsleden mee.  Ze fietsen samen met andere geïnteresseerden door de Gelderse stad om de fietsinfrastructuur nader te bekijken. Onderdeel van de test is de eierenproef. Met een doos eieren onder de snelbinders test de Fietsersbond het wegdek en het onderhoud daarvan.

Input voor Aanpak Fietsveiligheid
De fietstocht is onderdeel van een serie tochten door diverse gemeenten verspreid over de provincie Gelderland. Ook in Lochem, Culemborg, Rheden-Roozendaal en Zutphen wordt de fietsinfrastructuur dit najaar getest. Aan het einde van elke fietstocht presenteert de Fietsersbond een lijst met goede punten en verbeterpunten. Deze lijst kan helpen bij het opstellen van de Aanpak Fietsveiligheid, die elke gemeente uiterlijk 31 december 2013 opgesteld moet hebben. Deze plannen zijn onderdeel van de Beleidsimpuls Verkeersveiligheid van het Ministerie van IenM.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.