Fietsersbond brengt knelpunten Flevoland in kaart

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De
De Fietsersbond start een campagne om de knelpunten voor fietsers in de provincie Flevoland in kaart te brengen. De Fietsersbond nodigt alle fietsers in de provincie uit  knelpunten en suggesties te melden op www.fietsersbond.nl/meldpunt.

De meldingen kunnen gaan over slecht wegdek en slecht afgestelde verkeerslichten, maar bijvoorbeeld ook over gevaarlijke kruispunten of het ontbreken van goede fietsverbindingen. De Fietsersbond verzamelt de knelpunten op verzoek van de provincie, in samenwerking met de Flevolandse gemeenten. De meldingen kunnen tot 1 augustus ingediend worden via de website. De provincie en de gemeenten willen het fietsgebruik in de provincie graag stimuleren. Met behulp van de meldingen van fietsers kan hier handen en voeten aan worden gegeven.

 

De resultaten van de inventarisatie zullen na afloop van het project worden gerapporteerd en aangeboden aan alle wegbeheerders. De provincie stelt daarbij vanuit de fietsimpuls Flevoland jaarlijks een extra bijdrage van 200.000 euro beschikbaar ter ondersteuning aan de Flevolandse gemeenten voor het stimuleren van het fietsgebruik.

 

Het meldpunt blijkt een effectief instrument om de burgers te betrekken en te komen tot oplossingen voor fietsers. Het meldpunt bestaat vijf jaar en omvat op dit moment landelijk 11.000 meldingen. Tweederde van die meldingen zijn na twee jaar opgelost.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.