Fietsersbond: bezuinig niet op onderhoud fietsroutes

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De helft van de in totaal 46.000 enkelzijdige fietsongevallen in 2010 werd veroorzaakt door gebrekkige fietsinfrastructuur. De Fietsersbond roept gemeenten daarom op om niet te bezuinigen op de kwaliteit en het onderhoud van fietsvoorzieningen, maar juist om te investeren.

De ongevallen werden niet alleen veroorzaakt door obstakels op het fietspad, losliggende tegels en boomwortels, ook te smalle fietspaden en slechte gladheidbestrijding veroorzaken jaarlijks vele valpartijen.

Uit een peiling van de Fietsersbond onder de lokale afdelingen blijkt dat 30 procent van de gemeenten matig tot slecht scoort op de inzet voor fietsinfrastructuur. Ook uit de klachten op het Fietsersbond Meldpunt ‘Mijn slechtste Fietspad’ komt naar voren dat gebrekkig onderhoud een punt van zorg is bij fietsers.

Lees in het rapport 'Grip op enkelvoudige fietsongevallen' van het Fietsbeaad meer over enkelzijdige ongevallen

 
Auteur: Joske van Lith

De helft van de in totaal 46.000 enkelzijdige fietsongevallen in 2010 werd veroorzaakt door gebrekkige fietsinfrastructuur.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.