Fietsenstalling en kunstwerk in één voor Dordrecht

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Kunstenares Katrien Ligt heeft een object ontworpen rondom de thema’s mobiliteit en fietsen in de Dordrechtse wijk Wielwijk. Het aandenken, de Windroos,  is een fietsenstalling en kunstwerk in één en vormt de nieuwe verzamelplaats voor de fietsclub Wielwijk.

De Windroos vertegenwoordigt en symboliseert de vele projecten in de wijk, onder de noemer Wielwijk Fietst! Het kunstwerk is tot stand gekomen op initiatief van de fietsclub Wielwijk, met steun van bewonersinitiatieven, Woonactief, DWO, Woonbron, Wielwijk Fietst! en de gemeente Dordrecht. Vanuit de gemeente was Barbara Pennings als adviseur 'Kunst in de Openbare Ruimte' betrokken. 

Fietsenstalling en kunstwerk

Het object bestaat uit fietsbeugels van RVS die van bovenaf gezien een kompas vormen. In het midden van het kompas staat een paal met wijzers waarop een gedicht over fietsen te lezen is. Ook zijn enkele wijzers gemaakt van transparant gekleurd glas. Volgens Katrien Ligt spelen de weeromstandigheden, die zo belangrijk zijn voor fietsers, met de verschillende materialen.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Fietsenstalling en kunstobject 'De Windroos' in Dordrecht

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.