Fietsbrug Arnhem-Nijmegen geopend

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Fietsbrug ’t Groentje, de grasgroene 123 meter lange brug in het RijnWaalPad tussen Arnhem en Nijmegen, is in gebruikgenomen

’t Groentje is onderdeel van de nieuwe Knoop Lent. Vanaf eind augustus, als de Knoop Lent gereed is, zullen dagelijks zo’n 50.000 – 60.000 voertuigen passeren en via de nieuwe fietsbrug 2000-4000 fietsers. Om Nijmegen beter toegankelijk te maken, wordt naast de nieuwe fietsbrug ook gewerkt aan een Splitsingspunt, treinstation, stationsplein en een nieuwe P+R.

Campagne FIETSEN IS LEUKER

Ook is de campagne ‘Fietsen is leuker’ gestart. Doel is om inwoners van de regio Arnhem Nijmegen te stimuleren om de fiets te pakken, zowel voor de korte ritten als voor het woon-werkverkeer. Inwoners van de regio zijn gevoelig voor concrete voordelen, zo blijkt ook uit recent onderzoek in opdracht van de Stadsregio Arnhem Nijmegen: 79 procent geeft aan dat gezondheid de belangrijkste reden is om de fiets te pakken. Ook het ontbreken van reis- en parkeerkosten (67 procent) en de bijdrage aan het milieu (53 procent) zijn voor inwoners belangrijke voordelen van de fiets.

SLIM

De campagne ‘Fietsen is leuker’ maakt deel uit van het overkoepelende programma SLIM (Samen Leidend in Mobiliteit). In SLIM werken wegbeheerders, het bedrijfsleven en de Stadsregio Arnhem Nijmegen samen aan een betere verkeersdoorstroming. Zij stemmen hiervoor werkzaamheden af, benutten bestaande infrastructuur beter en bieden aantrekkelijke reisalternatieven aan.

 
Auteur: Joske van Lith

Met de opening van fietsbrug 't Groentje wordt Nijmegen beter bereikbaar voor fietsers

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.