Fietsbelevingsonderzoek in Friesland

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Hoe beleeft een fietser de route die hij aflegt? Deze vraag staat centraal in een groot onderzoek dat de ANWB en Veilig Verkeer Nederland beginnen naar fietspaden in het oosten van Friesland. Het onderzoek moet informatie opleveren over onder andere de kwaliteit van de fietspaden, de verkeersveiligheid, de rustplekken onderweg en de bewegwijzering.

Friesland is een prachtige provincie om te fietsen. Maar er zijn ook klachten over de staat van de fietspaden, de verkeersveiligheid, de voorzieningen onderweg of de bewegwijzering. Daarnaast staan in het noordoosten en zuidoosten van Friesland twee grote infrastructurele projecten op de planning met gevolgen voor bestaande fietsroutes. Er zijn nu kansen om de fietsroutes mooi, goed en veilig te maken en te houden.

 

Elektrische fietsen

Het onderzoek richt zich zowel op woon-werkfietsers en schoolfietsers als op recreatieve fietsers. Alle drie groepen worden van harte uitgenodigd om mee te doen, zowel inwoners van Friesland als ook ‘toeristen’ uit de rest van Nederland, die naar Friesland gaan voor een uitstapje of een vakantie. Daarnaast roepen ANWB en VVN bezitters van een elektrische fiets op om mee te doen, want elektrische fietsen gaan wat harder en vragen bijvoorbeeld om iets ruimere bochten.

 

Wegbeheerders

Het fietsbelevingsonderzoek loopt van juni tot en met september. Met de routeboekjes en alle opmerkingen stellen ANWB en VVN een rapport op dat aan de wegbeheerders wordt aangeboden.

 

Meedoen?

Er zijn vijf routes uitgezet, elke route is tussen de 20 en 30  kilometer lang. Men kan één route fietsen, maar ook meerdere. Tijdens en na het fietsen moeten vragen in een routeboekje worden beantwoord. Bent u geïnteresseerd in deelname aan dit fietsbelevingsonderzoek in Friesland? Stuur dan een bericht aan actieveleden@anwb.nl

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Foto: ANWB/AVD

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.