Fietsbeleving onderzocht in Drenthe

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De ANWB gaat komende  tijd de fietsbeleving in Drenthe onderzoeken. Op drie routes worden fietsers naar hun ervaringen gevraagd.

Net als in Zeeland en Fryslân wil de ANWB meer te weten komen over de fietsbeleving in Drenthe. Op 31 mei, tijdens een - door de provincie, het recreatieschap en de ANWB georganiseerd - fietscongres werden de resultaten bekend van een onderzoek naar de kwaliteit van het wegdek van de fietspaden. Uit dit onderzoek door onderzoeksbureau Roelofs Advies en Ontwerp in opdracht van het Drentse recreatieschap, bleek dat maar liefst 97 procent van de fietspaden een voldoende scoort. Maar wegdek zegt niet alles. Eric Neef van regiomanager de ANWB in het Noorden: ‘Fietsbeleving wordt door meer dingen bepaald. Ik noem maar iets, als je op een bepaalde route steeds snelle e-bikers tegen komt, beleef je een route anders. Een stukje industrieterrein kan voor een toeristische fietser heel vervelend zijn. Maar ook het wegdek kan op sommige dagen anders worden beleefd. Denk aan een schelpenpad, dat er prima bij ligt, maar toch niet prettig fietst na een flinke hoosbui.’

Schilderachtig Drenthe

Op drie dagen organiseren ANWB-vrijwilligers een tocht waarbij fietsers halverwege de route worden bevraagd. Na afloop krijgen ze een internetenquête voorgeschoteld. De drie tochten van ongeveer 30-35 kilometer worden georganiseerd in drie delen van Drenthe: op 13 juni start men in Veenhuizen in het noorden van de provincie, dan volgt 27 juni in Spier (zuidwest Drenthe) en 4 juli in Aelden (in het zuidoosten). De tocht wordt georganiseerd onder de titel fietsen door schilderachtig Drenthe en onderweg is er ook de mogelijkheid de opgedane fietservaringen te schilderen. Naast de deelnemers aan de drie georganiseerde tochten, kunnen ook fietsers die de komende zomer de routes fietsen hun ervaringen doorgeven.

 
Auteur: Joske van Lith

De ANWB gaat de fietsbeleving in Drenthe onderzoeken. Op drie routes worden fietsers naar hun ervaringen gevraagd.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.