Fiets populair op NHTV

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De fiets is dit jaar een bijzonder populair afstudeerthema op de NHTV. Van de 59 verkeerskundigen en verkeersplanologen in spe zijn er 11 die een onderwerp hebben gekozen dat met de fiets te maken heeft.

Lector Ineke Spapé noemt het opmerkelijk dat dit jaar zoveel afstudeerders zich op een fietsonderwerp hebben gericht. ‘Andere jaren waren het er meestal maar een of twee.’

Fiets in buitenland

Opvallend is verder dat van die 11 afstudeerders die voor een fietsonderwerp kozen, er 4 onderzoek hebben gedaan in het buitenland. Zo werkten twee van hen aan een duurzaam verkeersplan voor Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Andere studenten onderzochten de mogelijkheden voor de fiets in Skopje, Macedonië en de Amerikaanse stad San José.

De studenten die zich op Nederland richtten, hielden zich onder andere bezig met een toolbox fietsbeleving

voor de provincie Noord-Brabant en maatregelen

om het fietsgebruik in Tiel te stimuleren.

 
Auteur: Eveline Korving

De fiets is populair als afstudeeronderwerp op de NHTV.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.