Felix Cohen nieuwe directeur van Veilig Verkeer Nederland

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Felix Cohen start per 1 mei als directeur Veilig Verkeer Nederland. Hij volgt Linda van der Eijck op. Cohen was tot 2014 directeur van het Voedingscentrum en daarvoor algemeen directeur van de Consumentenbond. Ook is hij lid van het Strategisch adviescollege Verbond van Verzekeraars en penningmeester van het Nederlands Platform voor Gezondheid. 

Cohen wil vanuit een vernieuwde verenigingsstructuur nog meer mensen betrekken bij het bevorderen van verkeersveiligheid. 'Ik ben ervan overtuigd dat wij met de 'kennis van de straat', met onze duizenden vrijwilligers en professionals het verkeersveiligheidsbesef een flinke impuls kunnen geven', aldus Cohen. 

De nieuwe directeur treedt aan op een moment er in 2013 nog 570 verkeersdoden te betreuren vielen en het  aantal ernstig verkeersgewonden maar langzaam daalt. In de visie van Veilig Verkeer Nederland kan de vereniging alleen door samenwerking van overheid, politie, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven komen tot meer verkeersveiligheid. Veilig Verkeer Nederland zet daarbij in op rol van de verkeersdeelnemer zelf.

Felix Cohen, de nieuwe directeur Veilig Verkeer Nederland per 1 mei 2015

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.