Feestelijke opening Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline

vrijdag 27 december 2019
timer 4 min

Op 14 december start Syntus met een nieuwe dienstregeling voor stad- en streekvervoer. De volgende dag gaat de nieuwe Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline  voor het eerstrijden. Beter Benutten/Slim Reizen Stedendriehoek opent op maandag 15 december de lijn officieel, samen met overheid én werkgevers.

De ov-verbinding van station Apeldoorn naar Apeldoorn Zuid is verbeterd. De route wordt korter en sneller en maakt reizen van en naar het werk of afspraak gemakkelijker. De keuze voor het openbaar vervoer wordt daardoor aantrekkelijker. De lijn is het resultaat van een unieke samenwerking tussen provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, werkgevers, vervoerder Syntus en mede mogelijk gemaakt door het programma Beter Benutten/Slim Reizen. Vertegenwoordigers van deze stakeholders vieren de unieke publiek-private samenwerking als zij op 15 december de ov-lijn officieel openen.  

Over Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline

De huidige lijn 14 wordt omgedoopt tot Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline. De bus stopt minder vaak door minder haltes. Daarnaast zullen ook de lijnen 43 en 91 tussen station Apeldoorn en Apeldoorn Zuid blijven rijden. In de spits rijden dan acht bussen per uur, buiten spitstijden zes bussen per uur. Het project past in het streven van de Gelderse Staten om de stedelijke bereikbaarheid van en naar werkbestemmingen te verbeteren. Met de Businessline zijn bedrijven beter bereikbaar, de medewerkers hebben een betere verbinding met het station. De vervoerder krijgt meer opbrengsten en de gemeente versterkt haar economische positie.

Bestuurders over Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline

De regio wordt aangestuurd en gestimuleerd door een bestuurlijk  trio, bestaande uit de minister van Infrastructuur en Milieu ,een gecommitteerde regionale bestuurder en een CEO vanuit bedrijfsleven. Minister Schultz van Haegen is blij met dit initiatief: ‘Dit is een mooi  voorbeeld van hoe de  samenwerking tussen werkgevers, regio en het rijk bijdraagt aan het verbeteren van de bereikbaarheid en de economische positie van de gemeente.  Een win-win situatie: de  bedrijven zijn beter bereikbaar voor hun medewerkers, en de vervoerder krijgt een rendabele lijn. ‘

Jos Penninx, triolid Beter Benutten en portefeuillehouder Duurzame mobiliteit in de regio Stedendriehoek: Voor dit soort goede initiatieven  die door samenwerking van  bedrijfsleven en overheden tot stand komen om de bereikbaarheid te stimuleren  - zoals de Businessline - stelt de Stedendriehoek een financiële ondersteuning beschikbaar.’ 

Triolid Bart Voortman, directeur Facilitair Bedrijf  Achmea: ‘Samen met omliggende bedrijven in Apeldoorn Zuid (Belastingdienst, Merin (FizzionParc) en Kadaster), de provincie, de gemeente en vervoerder Syntus hebben we een mooie oplossing gevonden in de vorm van de Businessline, een snelle verbinding tussen het station en de deelnemende bedrijven in Apeldoorn Zuid.  Dit betekent meer gemak voor de medewerkers die van en naar de locaties in Apeldoorn Zuid reizen met het ov.’

Over Slim Reizen Stedendriehoek

Onder de noemer Slim Reizen Stedendriehoek werkt de regio Stedendriehoek, een samenwerking van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen, samen met organisaties aan een afname van het reizen in de spits en voor een beter woon - en werkklimaat. Slim werken en bewust en anders reizen maakt organisaties beter bereikbaar en aantrekkelijker als werkgever. Anders reizen of op een ander tijdstip van huis gaan, kan al het verschil maken. Voordelen zijn bijvoorbeeld meer flexibiliteit en minder reistijd. Slim Reizen Stedendriehoek verbindt goede voorbeelden op het gebied van slim en anders reizen en stelt ze breed beschikbaar.

Slim Reizen Stedendriehoek maakt deel uit van het landelijk Beter Benutten-programma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het programma staat voor een beter benutting van de bestaande infrastructuur: voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen. Hierdoor kan de economie groeien en verbetert het reiscomfort van de reiziger. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio's innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren. Kijk voor meer informatie op platform www.beterbenutten.nl.

 
Auteur: Susanne Morren

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.