Extra’s op Nationaal verkeerskundecongres

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Een aansprakelijkheidspreekuur door Yda Matthijssen, een gratis exemplaar van ‘de file dat ben je zelf’, een gratis uitgave van de nieuwe CROW- publicaties over barrières, een rondje elektrisch rijden en een gratis ontbijt voor vroege vogels en samenrijders. Deze extra’s worden geboden aan de deelnemers van het tweede Nationaal verkeerskundecongres, NVC, - het vakcongres voor verkeerskundigen - op woensdag 2 november in Nieuwegein.

Vorig jaar werd het eerste jaarlijkse verkeerskundevakcongres, NVC, georganiseerd door ANWB/verkeerskunde en CROW. Het uitwisselen van vakkennis, het discussiëren over nieuwe ontwikkelingen en vakkundig netwerken staan centraal op dit congres. Voor het uitwisselen van vakinformatie zijn acht subzalen gereserveerd waar in drie rondes een groot aantal subsessies worden gehouden over allerlei thema’s die de volle breedte van het verkeerskundige vakgebied bestrijken. Op de plenaire bijeenkomst in de ochtend wordt op een aantal vakaspecten ingezoomd. Zo geeft ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom inzicht in de wensen, behoeften en verwachtingen van weggebruikers en ‘wegen’ Charlie Aptroot (Tweede Kamer) en Bert van Wee (TU Delft) het gewicht dat verkeerskundige vakkennis heeft, dan wel zou moeten hebben in de publieke besluitvorming over verkeer en vervoer. Aan het eind van de dag deelt filosoof Bas Haring zijn visie op mobiliteit.

  

Extra’s

Naast deze vaste elementen krijgen vroege congresdeelnemers de mogelijkheid om tussen 7.00 en 8.00 uur (gratis) te ontbijten, en tussen 07.00 en 9.30 uur rustig te werken, te vergaderen of onder leiding van ANWB-ambassadeurs een rondje te rijden met een van de elektrische poolauto’s van de ANWB. Tijdens het congres houdt ANWB-juriste en Verkeerskunde-columniste Yda Matthijssen ‘open spreekuur’ over aansprakelijkheids- en andere juridische kwesties. Deelnemers kunnen haar vinden in de gezamenlijke ANWB-CROW-stand in het midden van de verkeersexporuimte.

In deze stand worden ook drie publicaties uitgedeeld. Vincent Marchau (TU Delft) deelt namens 15 wetenschappelijke auteurs de populair wetenschappelijke uitgave ‘De file dat ben jezelf’ uit aan congresdeelnemers die bereid zijn om na het lezen van het boek feedback te geven aan de auteurs ( op is op!). Daarnaast deelt de ANWB een aantal gratis exemplaren uit van de nieuwe CROW-publicaties over barrières van infrastructuur en barrières in de stadsrandzone. Deze uitgaven worden uitgereikt in ruil voor bereidheid om met de ANWB van gedachten te wisselen over barrières .

meer info

 
Auteur: Joske van Lith

In 2010 bezochten ruim 500 verkeerskundigen het jaarlijkse vakcongres NVC

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.