Extra verkeerssubsidie verdeeld over Amsterdamse gemeenten

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De Regioraad van de Stadsregio Amsterdam wil dat haar gemeenten verkeer- en vervoerprojecten sneller kunnen realiseren. Het bestuur heeft hiervoor 10 miljoen euro gereserveerd en nu verdeeld over projecten die de gemeenten aandroegen. 

Om verkeer- en vervoerprojecten die binnen de gemeenten moeilijk van de grond komen een extra zetje te geven heeft de Stadsregio een ‘Hulpimpuls’ in het leven geroepen: een eenmalige regeling van 10 miljoen euro naast de standaard subsidie van de Stadsregio.

Veel fietsmaatregelen
Alle gemeenten dienden voorstellen voor projecten in. Deze projecten passen binnen het Regionale Verkeer- en Vervoerplan van de Stadsregio en  gaan uiterlijk de eerste helft van 2015 in uitvoering. Bij de projecten zijn opvallend veel fiets- en verkeersveiligheidsmaatregelen. Zo worden er in Aalsmeer fietsenstallingen bij winkelcentra gerealiseerd en besteedt Edam-Volendam een deel van haar bijdrage aan het aanleggen van schoolzones en het verbeteren van de veiligheid op school – thuis routes. Wormerland ontvangt geld voor de fietsverbinding Bartelsluisbuurt en in Diemen komt een rotonde op de kruising van de Ouddiemerlaan met de Rode Kruislaan.  

Maar ook andere soort projecten profiteren van de Hulpimpuls. Purmerend en Waterland krijgen bijvoorbeeld maatregelen voor het Programma Bereikbaarheid Waterland extra subsidie en in Amsterdam wordt onder meer bijgedragen aan de vernieuwing van de brug tussen de Hobbemakade en de Ceintuurbaan. Amstelveen, Beemster, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Uithoorn, Zaanstad en Zeevang krijgen ook extra subsidie voor diverse projecten. 

Reservelijst
Uiteindelijk zijn er voor een groter bedrag dan 10 miljoen euro voorstellen ingediend. De Stadsregio heeft daarom een reservelijst gemaakt met projecten die door kunnen schuiven als er vrije ruimte ontstaat.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.