Externe en infrastructuurkosten van verkeer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
CE Delft presenteert een overzicht van de externe- en infrastructuurkosten van verkeer in Nederland in 2010.

In de studie 'Externe- en infrastructuurkosten van verkeer' geeft CE Delft een overzicht van de externe- en infrastructuurkosten van verkeer in Nederland in 2010. Ook brengt de organisatie voor dat jaar de subsidies, belastingen en heffingen in kaart voor een breed spectrum van vervoerswijzen, variërend van de fiets tot het vliegtuig en van de vrachtauto tot een zeeschip.

Verkeer en vervoer leveren een bijdrage aan onze welvaart, zo stelt CE Delft. Maar tegenover deze baten staan ook kosten. Een groot deel van deze kosten zijn intern van aard, wat wil zeggen dat ze worden gedragen door degenen die ze veroorzaken (zoals brandstofkosten en kosten van aanschaf). Naast deze interne kosten is verkeer en vervoer ook verantwoordelijk voor externe- en infrastructuurkosten. Omdat er voor de externe- en infrastructuurkosten geen waarde tot stand komt op de markt dienen deze kostenposten op een alternatieve wijze ingeschat te worden. De inschatting van deze kosten is het onderwerp van deze studie.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.