Europese stadsvervoerprojecten onder de loep

maandag 1 november 2004
timer 1 min

Zeventien Europese steden worden bij het nemen van maatregelen voor beter en schoner stedelijk vervoer de komende jaren op de voet gevolgd door DTV Consultants bv. Het Bredase bureau kreeg van de Europese Commissie het hoofdaannemerschap voor evaluatie, monitoring en kennisverspreiding van diverse demonstratieprojecten.

'Een enorme uitdaging voor ons', aldus een enthousiaste Don Guikink die samen met Willem Buijs het project, Guard geheten, leidt. Het accent ligt op absoluut onafhankelijke monitoring en gegevensinwinning/-verwerking van projecten als schone brandstoftechnologie, afsluiting binnensteden, parkeermanagement en stadsdistributie.

De zeventien steden die van 2005 tot medio 2009 allerlei schone vervoersprojecten beproeven onder de gemeenschappelijke naam Civitas-II, vormen overigens al de tweede Europese lichting. Sedert twee jaar is onder de vlag van Civitas-I al een groep van negentien Europese steden, waaronder Rotterdam, actief met soortgelijke projecten. Deze variëren van uitbreiding van het voetgangsersgebied in Praag, verlaagde parkeertarieven voor schone auto's in Graz, een autodeel-project in Aalborg, vanpooling in Rotterdam, tot rekeningrijden in Rome.

Voor Guard werkt DTV samen met de universiteiten van Southampton en Wenen, een Sloveense overheidsdienst en een Franse onderzoeksorganisatie op het gebied van energie en milieu.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.