Europese ingenieursbranche in zwaar weer

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vooral in Europa zal de ingenieursbranche het nog zwaar krijgen, als gevolg van de beweeglijkheid van de wereldmarkten. Deze volatiliteit zal in 2012 een stempel drukken op de sector. Dit schrijft de DHV Groep bij de presentatie van de jaarcijfers over 2011. Eind februari kondigden DHV en Royal Haskoning een voorgenomen fusie aan. De beoogde naam voor het nieuwe bedrijf is Royal Haskoning DHV.

Volgens DHV is op de voorgenomen fusie positief gereageerd door klanten, medewerkers en andere stakeholders. Ondertekening van de fusieovereenkomst staat gepland voor deze zomer. De DHV Groep heeft 4.300 medewerkers in 70 kantoren en realiseerde in 2011 een omzet  van 425 miljoen euro en een nettoresultaat van 7,3 miljoen euro. Daarmee daalden de totale opbrengsten met 9 procent waarvan 6 procent in Nederland. Deze daling wijt DHV aan de lastige economische situatie en aan het afstoten van activiteiten. Een reorganisatie traject in Nederland is succesvol afgerond, aldus DHV. De regio Afrika blijft goed presteren ondanks de moeilijke markt. Het bedrijfsonderdeel Aviation boekte een aanzienlijke stijging in omzet en marge. India bevindt zich op een gematigd maar winstgevend groeipad, ‘terwijl de andere Aziatische activiteiten aandacht behoeven’.

MVO in projecten

Het MVO-beleid van de DHV Groep richt zich op projecten, bedrijfsvoering en gemeenschappen. De focus bij projecten is gericht op resultaten die schoner, sneller en energie-efficiënter zijn. Drie projecten die DHV exemplarisch noemt zijn: duurzame ontwikkeling op PPS-basis van de stad Bhopal in India; een nieuwe waterleiding naar de Indonesische stad Surabaya voor 350.000 woningen en de drinkwaterinstallatie en distributienetwerk voor Hai Duong in Vietnam dat sinds april 2011 meer dan 90 procent van de bewoners in de binnenstad en buitenwijken voorziet van schoon, veilig drinkwater.

MVO in bedrijfsvoering

Als resultaat van MVO in bedrijfsvoering daalde in 2011 de CO2-uitstoot (voetafdruk) van de DHV Groep met 6 procent. Daarnaast compenseerden twee windenergieprojecten in China de uitstoot van 2010. Ook resulteerde het initiatief 'Talent naar de Top' tot een toename (2 procent) van het aandeel vrouwelijke managers naar 19 procent. Verder kreeg de DHV Groep het Active Anti-Corruption-certificaat van ETHIC Intelligence toegekend aan haar Business Integrity Management System (BIMS).

MVO in gemeenschappen

De DHV Groep doneerde in 2011 wereldwijd 486.000 euro en 3180 uur aan maatschappelijke programma’s onder de vlag van 'Building Futures'.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.