Europese database MaxEva ontsluit effectstudies over mobiliteitsmanagement

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Mobiliteitsmanagement en gedragsbeïnvloeding staan volop in de belangstelling, maar wat levert het op? En is het (kosten)effectief? MaxEva - de internationale database, die effectstudies uit heel Europa op het gebied van mobiliteitsmanagement ontsluit - geeft antwoord op deze vragen.

Het KpVV heeft de database gevuld met effectstudies uit Nederland, die voorheen in de Nederlandse database SumoBase van het KpVV stonden.  

MaxEva

MaxEva is een interactieve webtool voor evaluaties op het gebied van mobiliteitsmanagement en gedragsbeïnvloeding. De tool helpt bij het bepalen van de data die nodig zijn om effecten in beeld te brengen, en berekent automatisch effecten zoals reductie van autokilometers en CO2.


Basis van MaxEva
MaxEva is gebaseerd op de Sumo-methode. Sumo helpt bij het ontwerpen, monitoren en evalueren van mobiliteitsmanagementprojecten. MaxEva werkt met dezelfde Sumo-stappen, wat het makkelijker maakt om projecten in te voeren. De output van MaxEva bestaat uit de resultaten die behaald zijn in de verschillende Sumo-stappen. MaxEva berekent ook emissiewaarden op basis van standaardcijfers per land. 

Mobiliteitsmanagement en beïnvloeding van reisgedrag

De database MaxEva is voor iedereen die werkt met mobiliteitsmanagement en het beïnvloeden van reisgedrag. Overheden, consultants, campagneleiders, intermediaire organisaties, werkgevers, scholen, projectontwikkelaars, publiekstrekkers, onderzoekers en universiteiten.

KpVV en EPOMM
Het KpVV is het Nederlandse National Focal Point van EPOMM en ondersteunt en stimuleert het gebruik van MaxEva in Nederland. EPOMM is de eigenaar van MaxEva. 

 
Auteur: Joske van Lith

MaxEva berekent onder andere emissiewaarden op basis van standaardcijfers per land.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.