Europees onderzoeksproject SUNSET start proeftuin

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Rondom Enschede wordt een proeftuin ingericht om reizigers mee te laten denken over de nieuw ontwikkelde app ‘tripzoom’ en de werking ervan te testen.

De app is ontwikkeld binnen het Europese onderzoeksproject SUNSET, Enschede is daar partner in. Binnen dit project wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het mobiliteitsgedrag van individuele personen te beïnvloeden.

‘Reis je rijk’

Om proefpersonen binnen een straal van 30 km rondom Enschede te werven, is de publiciteitscampagne ‘Reis je rijk’ gestart. Via de app wordt gemeten op welke tijden deelnemers reizen, via welke route en op welke manier. Ook houdt de app bij hoe lang ze onderweg zijn van A naar B en wat dat kost. De app probeert op basis hiervan het reisgedrag te verbeteren door het geven van uitdagingen en beloningen.

SUNSET
SUNSET is de afkorting van ‘Sustainable social Network Services for Transport’: een Europees onderzoeksproject waarvan onder meer Novay, de Universiteit Twente en de gemeente Enschede partners zijn. SUNSET doet onderzoek naar het realiseren van duurzame gedragsverandering door middel van een persoonlijke benadering van de reiziger. De doelen liggen op gebieden als congestie, milieu, veiligheid en persoonlijk welzijn. De uitdaging is om het reisgedrag van mensen door verleiding te veranderen: door hen te motiveren om meer duurzame vormen van vervoer te kiezen, en automobilisten te verleiden op andere tijden te gaan reizen. Uiteindelijk moet dit leiden tot minder filevorming, kortere reistijden en een lagere milieubelasting.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.