European Electric Mobility Center op AutomotiveCampusNL geopend

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op woensdag 31 oktober is het European Electric Mobility Center (EEMC) officieel geopend op de AutomotiveCampusNLinHelmond.

Het EEMC is een nieuw test- en expertisecentrum op het gebied van elektrische en hybride voertuigen, inclusief batterij- en aandrijftechnologie, dat wordt geëxploiteerd door TASS International. De nieuwe faciliteiten zijn deels geïntegreerd met die van TNO en bevinden zich ook fysiek op het TNO-terrein op de Campus. Vanaf 1 januari 2013 zal het European Electric Mobility Center volledig operationeel zijn.

Automotive Facilities Brainport

Met de opening van het EEMC is het eerste onderdeel van het Automotive Facilities Brainport (AFB) programma gerealiseerd. Naast het EEMC worden binnen AFB ook het Driving Guidance Lab, het Manufacturing & Process Lab, het Test & Education Lab en het Automotive Accelerator & Incubatorcenter ontwikkeld. Het complete programma wordt in september 2013 opgeleverd.

Hoogwaardige test- en ontwikkelfaciliteiten

Bijzonder is dat het hierbij gaat om hoogwaardige test- en ontwikkelfaciliteiten die voor alle maten en soorten automotive gerelateerde bedrijven beschikbaar zijn, dus ook voor het MKB. Veel MKB-bedrijven, waaronder starters, hebben immers vaak nog niet de middelen om zelf hun producten te testen en door te ontwikkelen. Dankzij het subsidiemodel van Automotive Facilities Brainport kunnen MKB-bedrijven tegen een gereduceerd tarief gebruikmaken van deze topfaciliteiten.

Deelnemende partijen

De AFB-faciliteiten komen tot stand door een samenwerkingsverband tussen een aantal bedrijven op de Campus zoals TNO, TASS, VDL, Benteler en Bouwbedrijf Van de Ven en de gemeente Helmond. Automotive Facilities Brainport wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Ministerie van EL&I, Provincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).

Het EEMC zal, samen met de andere testcentra van AFB, één van de dragers worden van AutomotiveCampusNL waarmee het open en innovatieve karakter van de Campus verder wordt versterkt.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De officiële openingshandeling werd verricht door burgemeester Fons Jacobs van Helmond en Victor Elsendoorn, directeur TNO Companies

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.