Europa’s eerste snellaadstation voor elektrische voertuigen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Maurits van Oranje, voorzitter van het Formule E-team, heeft het eerste snellaadstation in Europa voor elektrische voertuigen geopend in Leeuwarden. Met het laadpunt is het mogelijk een elektrische auto binnen 30 minuten op te laden.

Het snellaadstation, dat voertuigen oplaadt met Groene Stroom, is onderdeel van een project dat Essent met de Gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân, Epyon en Tamoil startte.

 

Snellaadstation

Het snellaadstation in Leeuwarden wordt in eerste instantie gebruikt door elektrische personenbusjes van taxibedrijf Kijlstra. De NHL Hogeschool zal gebruikerservaringen (van chauffeurs en passagiers) verzamelen en analyseren.

 

Formule E Team

Het Formule E-team schept voorwaarden om elektrisch rijden de komende jaren voor iedereen toegankelijk te maken. Het team realiseert doorbraken in onder meer infrastructuur, accu's, en beschikbaarheid. In het Formule E-team werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid samen onder voorzitterschap van Maurits van Oranje.

 
Auteur: Joske van Lith

Maurits van Oranje, voorzitter van het Formule E-team, opende in Leeuwarden het eerste snellaadstation in Europa voor elektrische voertuigen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.