Eurlings is tegen glazen overkapping A27

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Mi
Minister Eurlings is tegen een glazen overkapping van de A27 tussen Hollandsche Rading en Vianen. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Bestuur Regio Utrecht (BRU) doet daar een haalbaarheidsonderzoek naar.

Rijkswaterstaat begeleidt het onderzoek wel en voorziet het BRU van feitelijke informatie en expertise. Maar de lopende planstudies rond de A27 mogen geen vertraging oplopen als gevolg van de haalbaarheidsstudie, aldus Eurlings. Volgens hem wegen de baten niet op tegen de kosten en is het kosteneffectiever om in te zetten op bronbeleid.

 

Het concept van de ‘Duurzame Snelweg’ heeft diverse nationale innovatieprijzen gewonnen. Voordat het kan worden toegepast, moet de innovatie wel goed worden bestudeerd op onder meer praktische aspecten en kosteneffectiviteit. De minister is tot de conclusie gekomen dat de glazen overkapping op deze aspecten niet gunstig scoort.

Lees hier meer over de haalbaarheidsstudie naar de glazen overkapping

 
Auteur: Joske van Lith

De duurzame weg

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.