Eurlings: 5000 vrachtautoritten van de weg

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Mi
Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft maandag 20 september het startsein gegeven voor de omlegging van de Zuid-Willemsvaart om de stad ’s-Hertogenbosch. Dit is het grootste aanlegproject vaarwegen voor de komende tien jaar.

Door de aanleg van de 9 kilometer lange nieuwe vaarweg gaan dagelijks 50 schepen gebruikmaken van de nieuwe vaarweg. Dat betekent dat er dagelijks 5000 vrachtautoritten van de weg worden gehaald, lichtte Eurlings toe.

Voorbereidingen
ER zijn al drie nieuwe sluizen aangelegd bij Veghel en Laarbeek. De voorbereidingen voor de omlegging van de Zuid-Willemsvaart starten nog dit najaar. Langs het tracé verdwijnen er huizen en bomen. Ook starten de onderzoeken naar explosieven en archeologische vondsten. Eind 2014 is de omlegging gereed.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.