EU-award voor programma veilige mobiliteit ouderen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het programma Blijf Veilig Mobiel is beloond met de Excellence in Road Safety Award. Ouderenbond ANBO nam de prijs 1 februari in Brussel in ontvangst.

De Excellence in Road Safety Awards beloont uit duizenden ondertekenaars van het Europees Handvest voor Verkeersveiligheid - binnen zes categorieën - de meest innovatieve projecten in Europa. Blijf Veilig Mobiel kreeg de prijs in de categorie NGO’s.

 

Blijf Veilig Mobiel

Blijf Veilig Mobiel richt zich op het verbeteren van de verkeersveiligheid voor senioren en afname van ongevalrisico’s. Voor senioren is een speciale verkeersquiz ontwikkeld en oudere automobilisten kunnen op www.blijfveiligmobiel.nl praktische tips vinden. Voor scootmobielgebruikers is een uniforme cursus in de maak.

 

ANBO is coördinator van het meerjarenproject, en werkt daarbij samen met tien landelijke belangenorganisaties, waaronder de ANWB, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond. Het project wordt gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 
Auteur: Joske van Lith

Het programma Blijf Veilig Mobiel heeft de Excellence in Road Safety Award gewonnen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.