Enschede laat self-healing asfalt aanleggen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Heijmans gaat in opdracht van de gemeente Enschede Self-healing asfalt aanleggen op de Auke Vleerstraat.

Deze straat verbindt de snelweg A35 met het Havengebied, Transportcentrum, stadion De Grolsch Veste en Kennispark Twente.

Kleine beschadigingen snel te herstellen
Self-healing asfalt – ontwikkeld door Heijmans - is een nieuw type asfalt, dat de levensduur van een weg met 50-100 procent verlengen ten opzichte van traditioneel (geluidreducerend) asfalt. Ook is het mogelijk om kleine beschadigingen via inductie te herstellen. Daardoor is er minder verkeershinder bij herstelwerkzaamheden.

Kosten- en CO2-reductie

Met Self-healing asfalt behaalt de gemeente Enschede naar verwachting een kostenreductie van ongeveer 40 procent. Ook vermindert de CO2 uitstoot op dit project met ongeveer 40 procent. Bovendien wordt in de toekomst de overlast voor het verkeer door onderhoudswerkzaamheden beperkt, doordat veel minder onderhoud en reparaties nodig zijn.
De toepassing van Self-healing asfalt past binnen de ambities van de gemeente Enschede op het gebied van innovatie en duurzaamheid bij infrastructurele werken. Gemeente Enschede heeft de afgelopen jaren al meerdere pilots uitgevoerd met innovatief asfalt, gericht op het verhogen van de kwaliteit van het wegdek en het terugbrengen van de (onderhoud)kosten.

 
Auteur: Joske van Lith

Op de Auke Veerstraat in Enschede wordt Self-healing asfalt aangelegd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.