Elektrische taxi’s in Rotterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Chauffeurs van de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) stappen over op elektrische taxi’s. Vandaag (6 december) worden de eerste drie elektrische taxi’s van het Chinese merk BYD en een Tesla Model S gepresenteerd tijdens het Ecovloot Event in Rotterdam. RTC wil binnen twee jaar 25 elektrische taxi’s inzetten.

Twee jaar geleden schafte de centrale al 110 bussen en 15 taxi’s aan die op aardgas rijden.

Goede actieradius
Het Chinese BYD  levert met de e6 een auto die behalve emissieloos ook stil en comfortabel is voor passagiers. Een chauffeur van de taxicentrale testte de wagen de afgelopen maanden uit. De actieradius is groot genoeg om er de hele dag mee te rijden en tijdens pauzes is de auto snel op te laden. Voor het hogere segment schaft de RTC een Tesla aan.

Convenant laadpalen
De centrale heeft een eigen laadpaal voor de BYD’s. Een tweede laadpaal komt bij het Van der Valk hotel in Ridderkerk.  De groene taxi’s worden 6 december van 13.00 tot 14.30 uur gepresenteerd tijdens het Ecovloot Event in het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam. De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen van duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte komt hier in een groene taxi aanrijden.

Landelijk project A15
De vergroening van de taxi’s sluit ook aan bij het landelijke Project A15, dat van deze verkeersader de eerste 100 procent duurzame snelweg ter wereld wil maken. Dat kan met groene stroom uit windmolens en zonnepanelen en 3500 elektrische auto’s.

Bron: RTC

 
Auteur: Marieke Hut

Elektrische taxi

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.