Elektrische shuttle in Sneek

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In Sneek kunnen toeristen en bezoekers binnenkort gratis per elektrische shuttle door de binnenstad rijden.

De Stichting Duurzaam Vervoer maakt dit vervoer mogelijk met de inzet van een grote groep vrijwilligers. Voor de realisatie van het project kreeg de stichting bijna €60.000 subsidie van de provincie via Plattelânsprojekten. De totale kosten van het project zijn €145.000.

Elektrische shuttle met zonnepaneel
De shuttle is een elektrisch aangedreven open busje. Er gaan drie van deze busjes in Sneek rijden. In het dak van de shuttle komt een zonnepaneel, waardoor een deel van de elektriciteit duurzaam wordt opgewekt. De shuttles rijden drie routes en in het hoogseizoen een vierde campingroute. De vrijwilligers in de bus bieden toeristen informatie over Sneek en omgeving. Dit gebeurt in samenwerking met de VVV. Bij het Fries Scheepvaartmuseum komt een aparte halte. De shuttles zijn een vernieuwende aanvulling op het vervoer in Sneek. In Sneek rijden verder geen stadsbussen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.