Elektrische fiets in Twente goed ontvangen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De proef met de elektrische fiets die de ANWB het afgelopen jaar in Twente onder de vlag van Twente Mobiel heeft gehouden heeft vrijwel uitsluitend positieve reacties opgeleverd.

Tijdens de proef hebben in totaal 50 medewerkers van tien bedrijven drie weken lang de e-fiets gebruikt voor woon-werkverkeer. In een dagboekje hielden zij hun ervaringen bij.

 

Met de proef wilde de ANWB onderstrepen dat de e-fiets - naast de auto, openbaar vervoer en de gewone fiets - een prima alternatief is voor woon-werkverkeer tussen de 5 en 15 kilometer. De werkgevers die deelnamen aan de proef hebben de e-fiets opgenomen in hun fietsenplan.

 

Vervolg

De proef  krijgt het komend voorjaar een vervolg. Daarbij krijgen alle werknemers de mogelijkheid om een elektrische fiets uit te proberen en deze vervolgens voor een voordelige prijs aan te schaffen.

 

Twente Mobiel

Twente Mobiel, Samen Slim Werken is een initiatief van VNO-NCW Twente, Kamer van Koophandel, MKB-Twente, ANWB, Regio Twente, Gemeente Enschede en Gemeente Hengelo. Door middel van een convenant hebben deze initiatiefnemers tezamen met 19 koploperbedrijven afspraken gemaakt, die moeten leiden tot slimme projecten op het gebied van mobiliteitsmanagement. De uitvoering van het initiatief ligt in handen van de mobiliteitsmakelaar en zijn team.

 

 

 

 
Auteur: Joske van Lith

De deelnemers aan de proef vonden de e-fiets een prima alternatief voor woon-werkverkeer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.