Elektrische deelauto rijden kost maximaal 30 euro per dag

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De combinatie van elektrisch rijden en autodelen is de mobiliteit van morgen’. Dat voorspelde ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom bij het starten van de eerste Oegstgeestse duurzame deelauto op 25 juli. Deze nieuwe vervoersmogelijkheid voor inwoners van Oegstgeest komt voort uit een, eveneens, ‘slimme ’ samenwerking van Mywheels, DEOdrive en de laadpas van de ANWB.

Het slimme van deze combinatie is dat het een oplossing biedt voor de relatief prijzige aanschaf van de elektrische auto en tegelijkertijd het grote voordeel ervan handhaaft: spotgoedkoop in gebruik. Steeds vaker borrelen lokale initiatieven op om zo’n elektrisch auto met een aantal gebruikers te delen, zegt directeur Henry Mentink van MyWheels. Iedereen in Oegstgeest kan de duurzame deelauto per uur huren. Reserveren kan via www.mywheels.nl, zowel op de computer of met de smartphone.

Initiatiefnemer van de duurzame deelauto is DEOdrive. DEO staat voor ‘duurzaam elektrisch onderweg’. ‘Toegang tot mobiliteit wordt belangrijker dan bezit van een auto’, verklaart Marcus Rolloos van DEOdrive. De initiatiefnemer hoopt dat de rode auto massaal wordt geprobeerd, zodat Oegstgeest kan wennen aan elektrisch rijden én aan het delen van een auto. Zowel particulieren als ondernemers kunnen ook coöperatief deelnemen in het project. 

MyWheels zorgt voor een laadpas voor elektriciteit, een all-riskverzekering en een automatische factuur. Het huren van de duurzame deelauto kost 5 euro per uur, zonder bijkomende kosten per kilometer voor brandstof. De maximumprijs bedraagt 30 euro voor een dag.

MyWheels heeft in heel Nederland zo’n 1000 deelauto’s klaar staan. Dat zijn zowel officiële deelauto’s als particuliere auto’s van mensen die een deel van hun autokosten willen terugverdienen door hun auto tegen betaling uit te lenen. Elk lid kan dus ook ‘huren van de buren’ als hun auto stilstaat. Lidmaatschap is gratis.

ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom start de eerste Oegstgeestse duurzame deelauto. Deze nieuwe vervoersmogelijkheid voor inwoners van Oegstgeest komt voort uit een, eveneens, ‘slimme ’ samenwerking van Mywheels, DEOdrive en de laadpas van de ANWB.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.