Elektrische binnenstadsbus in ’s-Hertogenbosch

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
In
In ’s-Hertogenbosch is het met de ingebruikname van twee elektrische bussen van Arriva, een elektrische auto van Greenwheels en elektrische NS-scooters van OV-fiets mogelijk geworden om 100% elektrisch van deur tot deur te reizen. Het project is gerealiseerd in samenwerking met Provincie Noord Brabant, energiebedrijf Essent en de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Op het centraal station van 's-Hertogenbosch kunnen mensen een elektrische NS-scooter huren, in een elektrische Greenwheels auto stappen of de stad in per elektrische bus. Elektrische auto's kunnen worden opgeladen bij één van de elf openbare oplaadpunten in de stad. Met het project ‘Powered by Brabant’ wil de provincie Noord Brabant elektrisch vervoer op de (inter)nationale kaart zetten. De ontwikkeling van de elektrische bussen is een van de voorloopprojecten die de provincie in het kader van de aanpak kredietcrisis ondersteunt.

 

Tijdens de proefperiode van drie jaar rijden er drie elektrische bussen – de 22Xpress - in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Arriva heeft speciaal voor het elektrisch vervoer 10 chauffeurs opgeleid, die tijdens het vervoer ook toeristische informatie geven aan de reizigers.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.